23 Maart 2024

Helaas heeft de gezondheid de laatste maanden erg veel problemen veroorzaakt en daardoor enkele klussen wat meer tijd in beslag hebben genomen dan in planning stond.

In januari is er een eerste transport met aanhanger geweest tussen Landgraaf en Stein om de benodigde materialen voor  een overkapt zitgedeelte te maken in de achtertuin

Gelukkig paste de dozen allemaal in de garage maar moest de aanhanger weer terug naar de opslaglocatie

Op zolder weer een lekkage ontdekt bij de dakkapel. Alles losgehaald en nadat het een paar dagen opgedroogd was niets meer kunnen ontdekken waar de lekkage vandaan komt dus voorlopig alles open laten en kijken wanneer het weer lekt.

Nu ook kleine kaartjes gelamineerd voor op zolder om op de voorzijde van de deuren te bevestigen om te weten waar welke boxen met spullen staan. alleen nog een manier bedenken om ze op de deuren cast te krijgen maar ook weer kunnen worden gewijzigd.

Ook het laatste stukje aan de voorzijde van de schuifkast gemaakt en het eerste stuk afwerkprofiel vast gezet.

Tussendoor een klein transport tussen Landgraaf en Stein geweest voor het ophalen van het grote ei voor in te chillen onder de overkapping als die klaar is

 

Tussen de buien door begonnen met het in elkaar zetten van de pergola van 4×3 meter

De lamellen van het dak in elkaar gezet zodat het dak stilaan dicht en afgewerkt is

 

Nu de stroomvoorziening van de deurbel is gewijzigd de vaste kabel nu weggewerkt in de lasdoos

In februari is er nog een transport met aanhanger geweest tussen Landgraaf en Stein maar nu voor het ophalen van een loungeset.

Bij het uitpakken van  het bouwpakket van de loungeset bleek dat er geen schroeven en bouwtekening bij zat. Na eerst een telefoontje en daarna naar Landgraaf terug te gaan waren er wel schroeven maar geen tekening. Later via de mail een tekening van een ander loungeset gekregen waar ik het mee moest doen maar alles is toch goed in elkaar gekomen.

Het gordijn op zolder een gedeelte ingekort en de trapleuning verwerkt zodat er geen kou/warmte erlangs kan

Tussendoor de houten kandelaars in de vernis gezet zodat deze in oktober kunnen worden gebruikt met Halloween

Na jaren van ergernis aan een heel groot project begonnen dat zeker ook nog in het volgende kwartaal zal terug komen. Het terras nu wel in wildverband leggen zoals het de bedoeling was. Via Excel alles uitgeteld zodat er geen nieuwe stenen op maat hoeven worden gemaakt. Maar in theorie en praktijk zit soms een verschil maar dat komt later.

Zoals eerder aangegeven dat in theorie en praktijk toch verschild moeten er toch diverse stenen 1 cm kleiner worden gemaakt dit was makkelijker en sneller dan de schutting een stuk op te schuiven. Inmiddels zijn de stenen op maat gemaakt en is het onderste terras klaar op het invegen van de stenen na. Nu verder het terras 2 en 3 in wildverband leggen maar dat is iets voor het volgende bericht.

Nu het terras niet meer geheel recht ligt maar wel in wildverband is er nog een ding dat er met de pergola moet gebeuren en dat is het vastzetten in de stenen.

Door een onverklaarbare wijze is de glazen tafel stuk in heeeeeel veeeeeeel kleine stukjes gesprongen meters verder dan de tafel stond. Nadat deze was gesprongen heeft het glas nog liggen na knisperen. Helaas stond ik op een verkeerde plek en heb een verwonding aan de middelvinger die bloedde met een winkelhaak erin van een stuk glas.